Tijdens deze course wordt je meegenomen tot in de absolute essentie van Cyber Security. Het doel van dit drie-delige mini college is om CIO’s en andere IT verantwoordelijken naar een verhoogd kennisniveau over ICT-beveiliging en gerelateerde zaken te begeleiden.
Cybercriminelen zijn creatief en zetten hun acties breed uit. Van geautomatiseerde aanvallen op apparatuur tot specifiek gerichte manipulatie van medewerkers. Het doel van deze criminelen is om je geld afhandig te maken door middel van gijzeling van systemen of data, chantage, het verkopen van data of door misleiding. In de strijd tegen cybercriminaliteit wordt veel vooruitgang geboekt. Toch is er geen tijd om eens lekker achterover te gaan leunen. In de meeste gevallen blijken menselijke fouten de grootste oorzaak van lekken binnen de ICT-infrastructuur. Om bewustwording te doen groeien en risico’s op een lek in je systeem aanzienlijk te verlagen, ondersteunt Libra ICT partners en klanten ook met gebruikerstrainingen en security awareness sessies. Deze sessies kun je zien als “Een introductie op Cyber Security”. De Anti-Crash Course is dat niet.
Wat is de Anti-Crash Course?
De Anti-Crash Course is een gevorderde training en borduurt op de Security Awareness sessies voort. De Anti-Crash Course biedt de noodzakelijke diepgang om een breder begrip in de complexe materie van bedrijfssecurity te ontwikkelen. We nodigen CIO’s, CEO’s, CFO’s en andere IT verantwoordelijken uit om deel te nemen. Tijdens het college focussen we ons specifiek op het strategische en organisatorische perspectief op beveiliging. Daarnaast bespreken we de relevante raakvlakken met de technische aspecten en fysieke context van de ICT-infrastructuur.
In drie delen nemen vakexperts je mee door de grootste onderwerpen van Cyber Security. Een unieke kans om een bedrijf beter te wapenen tegen cybercriminaliteit. Dit alles uiteraard in duidelijke taal zonder IT hocus pocus.
Onderwerpen die aan bod komen tijdens de Anti-Crash Course zijn onder andere:
- Bedrijfsdata, persoonsgegevens en data-verantwoordelijkheid
- Het menselijke element, HR, bewustwording
- Wetgeving, bedrijfscontinuïteit, risico-inventarisatie
Na de course heb je een fundering voor:
- Een Disaster Recovery Plan
- Een personeelshandboek
- Een gebruikerstraining
Wat vragen we van jou?
Commitment: voor elke zitting moet je investeren in je eigen voorbereiding, zodat we tijdens de zitting gespecificeerd bezig kunnen zijn. Ruim van te voren krijg je de vragen toegestuurd.
Data en tijd
Deel 1 – Dinsdag 26 april
Deel 2 – Dinsdag 10 mei
Deel 3 – Dinsdag 24 mei
09:00u – 12:00u
09:00u – 12:00u
09:00u – 12:00u
Meld je aan op de eventpagina van deel 1.